Országos Mini Póni Fesztivál Isaszegen

Új: Helyszín: Isaszeg, külterület, Agárpálya melletti lovarda. (kapcsolat menűpont)

Dátum: 2019. május 25. szombat. Kezdés: A résztvevők számától függően 09, vagy 10 óra. (később pontosítjuk és hirdetjük)

Már harmadik éve megrendezi egyesületünk a Hadak Útja Lovas Sportegyesület, a Mini Póni Fesztivált, ahol a kis Shetland póniké a főszerep és ahová az ország minden pontjából jönnek a mini póni tulajdosok, tenyénysztők, hogy megmutathassák a nagyközönségnek a kis kedvenceik tudását. Hiszünk abban, hogy minden korosztálynak megvan a maga lómérete és abban is hiszünk, hogy a lovak szeretetével nem lehet túl korán "megfertőzni" az ifjakat és nem is lehet jobb ugródeszka erre a célra, mint a mini pónik. Őket a pici gyerekek is tudják ápolni, nyergelni, vezetni, szeretgetni közel tudják hozni a piciket az igazi lovasléthez. És mire megnőnek, már olyan magabiztosan tudnak nagyobb lovak mellé is odaállni, mint egy profi.
Sajnos Magyarországon még mindig pejoratívan beszél sok "lovas" ember a pónikról, mert nem ismerik őket. Ezen szeretnénk változtatni ezzel a rendezvénnyel, talán sikerül egy folyamatot elindítani és másoknak is kedve támad hasonló fesztiválokon népszerűsíteni a fajtát.
Első sorban nem a lovaglásra szeretnénk hangsúlyt fektetni ezen a napon, hanem a játékosságra.

Szépségverseny:

Szeretnénk egy szépség versenyt hirdetni ahol nem elsősorban a testtájak helyes alakulását értékelnék a bírók, hanem az ápoltságot, a szép fonatokat és természetesen a póni természetét mennyire jó magaviseletű a kis felvezetőjével szemben.

Ügyességi verseny:

A második megmérettetésben már képviseltetheti magát a nagyobb korosztály, akiket már jó szívvel nem ültetnénk fel a kis pónikra, de szeretetük a kis négylábúak iránt nem szűnt meg ők egy vezetőszáras versenyszámon mutathatják meg tudásukat ahol kutya agilityhez hasonlón egy akadály pályát kell a kis póniknak és vezetőiknek teljesíteniük legjobb tudásuk szerint.

A nevezési díj lovanként 2.500 Ft, mely mindkét versenyen való indulásra feljogosít.